niek-sandy.reismee.nl

Hua Hin en Ko pha ngan

We melden alvast van te voren dat dit een vrij lang verhaal is :D lekker lezen! 15-12-2010 Om 09:15 vertrok onze minivan richting Hua Hin, dit duurde zo'n 3 uur. In de lonely planet stond dat Hua Hin een vrij kleine stad was. Eenmaal daar kwamen we er echter dat dit toch echt niet klopte. Ze hebben in Hua Hin grote hotels staan van o.a. Hilton, Mariot en Sheraton. Niks geen klein stadje. In Hua Hin hebben we een tuk tuk naar een guest house genomen. dit guest house bleek echter niet geheel aan onze eisen te voldoen. We zijn daarom verder gaan kijken en nog verder, tot we uit kwamen bij een kamer die 400 baht kosten. Je kunt als je door de kieren in de vloer kijkt de zee zien. En zo ruikt het ook in deze kamer. Het bed bleek geheel doorgezakt te zijn. De sigaretten peuken lagen nog op de vloer en de scheermesjes nog op de was tafel maar ach wat maakt het ook allemaal uit he. We hebben ons opgefrist en zijn een beetje rond gaan lopen. We kwamen al snel borden tegen voor kamers vanaf 300 baht, hadden we nog maar wat verder gelopen. Niek werd op elke hoek van de straat aangesproken of hij misschien een op maat gemaakt pak wilde. You have look mister, hugo boss, armani, jajaja. Uiteindelijk hebben we een leuk terrasje kunnen vinden met uitzicht over zee. Hier hebben we een aantal uur vertoeft. En ons dood geërgerd aan een man die nogal luid sprak en toen er een jongen langs kwam die plaatjes verkocht van naakte vrouwen maakt hij opmerking als; yes nice titties, do you also have pictures of nice pussy? ’s Avonds hebben we uiteindelijk ook hier gegeten. Na het eten hebben we een café gezocht waar ze wifi hadden zodat we ons verhaal online konden zetten. Het café dat we gekozen hebben bleek in de hoeren buurt te staan. Terwijl Niek het verhaal en de foto's online zette heeft Sandy goed gekeken hoe de hoeren in Thailand het aanpakken. De vrouwen hier gaan gewoon aan een blanke man zijn arm hangen; you want massage?, zegt wat lieve woordjes, ongeacht leeftijd (er liep een vader met 3 kinderen langs met de leeftijd variërend tussen 12 en 16 ook de jongetjes moesten er aan geloven) De meeste lopen door, maar er zijn er genoeg die even mee naar boven gaan voor een waarschijnlijk stimulerende "massage". Eenmaal bij het hotel hebben we even zitten kaarten. Voor het hotel zaten twee jongens een beetje te pingelen op de gitaar. Niek heeft vervolgens de jongens geholpen met het stemmen van de gitaar, waarna de dolgelukkige Niek een klein aantal toeschouwers kreeg toen hij wat nummers begon te spelen. 16-12-2010 Vandaag zijn we verhuist van onze overpriced baggerkamer die naar de waddenzee ruikt (met ventilator 400 baht) naar een kamer van 300 baht met airco en tv. Dit heb je hier wel nodig aangezien Hua Hin niet echt bruisend met activiteiten is. Eigenlijk heb je hier alleen maar hoeren en strand. Aangezien het een beetje regenachtig weer was en we toch echt genoeg hebben aan elkaar werd het dus een dagje tv kijken. na 4 afleveringen CSI New York zijn we even een hapje gaan eten en hebben we een biertje gekocht in de lokale supermarkt en zijn we lekker in bed gaan kaarten. 17-12-2010 Vandaag zijn we rond 07:30 opgestaan. Het opstaan was verre van moeilijk met zo'n hard bed. Snel onder de koude douche door en klaar voor de reis. Onderweg hebben we nog snel een bakje koffie gehaald. Waarna we hebben onderhandeld over de prijs naar het busstation. Hij wilde ons niet brengen voor de prijs die wij zeiden, dus zijn we weggelopen in de hoop dat hij zich zou bedenken. En inderdaad we werden terug geroepen maar, niet door hem maar door de taxi ernaast. Nou prima! Eenmaal op het busstation bleek de bus niet om 09:00 te gaan maar op 10:00 ook bleek de bus duurder dan verwacht. Uiteindelijk kwam de bus rond 11:00 aanrijden. We hebben van 11:00 tot 17:00 in de bus gezeten. Toch raar want de bus zou om 10:00 vertrekken en dan om 17:00 aankomen. Uiteindelijk vertrokken we om 11:00 en nog kwamen we om 17:00 aan. We hebben ons aflaten zetten op de pier Ban don, hier vandaan zou de nacht boot gaan naar Koh pha nang. Wij vragen hoeveel dat zou moeten kosten 400 baht voor een boottocht van 7uur in een vieze oude boot. Nou nee bedankt. We gaven aan dat we hadden gehoord dat de boot 200 baht zou kosten. Dit schoot hem echter in het verkeerde keelgat. Hij zei boos dat hij aan het eten was en dat we hem vooral niet meer moesten storen. Dus zijn we weggelopen. Onderweg kwamen we twee Nederlanders tegen (Marijke en Roel.) Zij wilde ook naar Koh pha nang. Wij vertelde ons verhaal over de boze meneer en zij gaven aan een goedkopere manier gevonden te hebben. We hebben besloten om een nacht in Surattanie te blijven. Hier hebben we in een heel mooi hotel geslapen. Het was een heel mooie kamer waar je in NL zeker 90 euro voor zou moeten betalen. Deze kamer kosten echter 390 baht nog geen 10 euro voor met zijn tweeen. 's avonds hebben we met zijn vieren gegeten en hebben op de kamer nog met zijn vieren shithead gespeeld. Daarna op tijd gaan slapen. 18-12-2010 Om 6:30 ging vandaag de wekker. We hadden allebei nogal moeite met het uit ons heerlijke bed stappen. We hadden een echte echte warme douche en dat voor 390 baht! Om half 8 stonden we alle vier beneden om op zoek te gaan naar het goedkoopste bootkaartje voor de boot naar Koh pha nang. Uiteindelijk kwamen we uit bij een bootmaatschappij die 320 baht vroeg. Echter had Marijke op het internet gelezen dat de boten van deze maatschappij geregeld om sloegen. Dus hebben we er voor gekozen toch nog eventjes verder te kijken. Roel had het telefoonnummer van een andere maatschappij kunnen bemachtigen waar ze 380 baht vroegen maar, dat was inclusief een bus reis naar de pier Don sak. Roel had begrepen van de vrouw die niet zo heel goed Engels sprak dat de bus zou vertrekken van de pier vlak bij. Wij een tuk tuk genomen naar deze pier. Bleek de bus van een pier 10 km verder op te gaan. De bus zou om 08:30 vertrekken en het was ondertussen al 08:15. Onze tuk tuk meneer heeft ons echter op tijd af weten te zetten bij de goede pier. Hier vandaan ging de bus naar Don sak. Vanaf Don sak zijn we met de boot eerst naar Ko samui gegaan, dit duurde een uurtje. In dit uurtje is Niek de enige geweest die heeft bewezen zee benen te hebben. Zowel Marijke, Roel en Sandy waren een klein beetje misselijk. Dit werd gelukkig minder nadat we op het achterdek zijn gaan zitten. Nadat iedereen voor Koh samui van de boot was, konden we verder naar Koh pha nang. In het laatste uurtje op de boot wilde Sandy graag naast Niek op de boot staan, echter bleek dat Sandy iets wat wiebelig was. We waren maar twee stappen van elkaar vandaan, die Sandy moest overbruggen. Niet zo moeilijk zou je denken! Je raad het al Sandy is gevallen, lang uit met haar handen in de prullenbak om de val op te vangen. Nou natuurlijk lagen zowel Niek als Marijke, Roel in een deuk. Niek baalde dat hij het niet op film had en kon er niet over op houden hoe stom het eruit zag. Hahahah ja hardstikke leuk ja!. Eenmaal van de boot hebben we met zijn vieren een taxi kunnen pakken voor een mooie prijs. Deze bracht ons naar Haad rin. Hier hebben we geluncht, waarna onze wegen ons scheiden. Niek en ik op zoek de boot die ons naar onze bestemming zou moeten brengen. Na een hoop heen en weer geloop en gevraag en gedoe. Bleek er geen boot te gaan en een longtail boot koste rond de 2000 baht. Nou echt niet dat we dat doen. Bleek dat we weer terug moesten naar de haven waar we vandaan kwamen. Wat ons nogal chagrijnig maakte, veel tijd verspild en zo'n 8 euro door het afvoer putje. Vlak bij de haven hebben we een scooter/motor gehuurd.Waarna we met al onze tassen richting Haad yao gereden zijn. Onderweg kwamen we een man uit Finland tegen die onse wel wilde helpen bij het vinden van een goed accommodatie. En die hebben we gevonden. We hebben een hutje op palen vlakbij de zee, met een hangmat op onze veranda. jeeeehhhh. 's avons hebben we noodels gegeten en zijn we vroeg gaan slapen (vooral Sandy.) 19-12-2010 Vandaag hadden we een ultieme relaxte dag. 's middags in ons resort (bounty resort) geluncht. Waarna we zijn gaan zwemmen in zowel de zee en het zwembad. Ook hebben we een gezellig potje beachtennis gespeeld, ook zowel op het strand als in het zwembad. 's avonds wilde we gaan eten bij een tentje dat we op de heen weg hadden gezien. Echter kwamen we onder weg politie tegen die voor ons reed en vervolgens aan de kant van de weg ging staan. Nadat wij hem waren gepasseerd begon hij weer te rijden. Niek heeft snel de motor bij een of ander restaurant neer gezet (geen helm aangezien ze niet passen /helpen). En we hebben vol bewondering hun kaart staan bekijken tot de politie voorbij was. Uiteindelijk hebben we bij de restaurant gegeten om niet nogmaals de politie tegen te hoeven komen. We hebben allebei een heerlijke pizza gegeten. en Floor dit waren geen crackers met tomaten saus. Rond 22:00 zijn we met iemand van het personeel mee gereden naar een feestje even verderop. Dit bleek toch iets anders te zijn als verwacht. Niks geen dansen de mensen maar allemaal tafeltjes op het strand 7 verschillende dj's die naast elkaar stonden te draaien. Niek bestelde een Sangsom met cola en Sandy een bacardi cola. We kregen vervolgens een bucket (emmertje met drank, veel ijsblokjes en vier rietjes.) Geen van ons beide kon het drankje plaatsen dus dachten dan zullen ze het wel bij elkaar gegooit hebben. Later bleek dat er in een bucket een klein flesje sangsom gaat, cola en een blikje redbull. Op het laatst hebben we toch nog even een dansje gewaagd, waarna we richting het resort zijn gelopen. 20-12-2010 Ook vandaag een heerlijk luie dag. Duik in het zwembad genomen om wakker te worden. Daarna een stukje met de motor gereden, onderweg kwamen we een kleine reggae tent tegen kwamen, waar we helaas niks konden eten omdat ze een kater hadden van de avond ervoor (er was een reggae feest geweest) wel hebben we wat kunnen drinken waarbij de eigenaar een grote joint stond te roken achter de bar. Uiteindelijk hebben we even verderop wat geluncht. Na de lunch zijn we gaan snorkelen en hebben we lekker lui op het strand gelegen. 's Avonds gingen we in een restaurantje eten die Sandy onderweg had gezien. We wisten alleen niet meer precies waar. We reden van de oprit, Niek gaf 1 stoot gas en Sandy riep HIER!!! Blij dat we op de motor waren zeg maar. We gingen zitten en kregen een menukaart aangeboden. De vrouw bleef aan de tafel staan en Sandy zei wat ze wou drinken waarop Niek ook zijn bestelling gaf. De vrouw bleef aan de tafel staan en Sandy zei "and we will have a look at the menu" waarop de vrouw okee zei en ze wederom lekker aan tafel bleef staan. Uiteindelijk hebben we drie keer gezegd dat we wat meer tijd nodig hadden. Wegens gebrek aan begrip hiervoor hebben we blindelings wat gezegd om haar maar bij onze van tafel vandaan te krijgen. Thaise gastvrijheid zeg maar ;) Ook tijdens het eten bleef de vrouw maar ‘ dan wel over het weer (beetje eenzaam denken we). Bij de 12e hap eten probeerde ze ons ook nog een thaise verfrommelde sjaal en een kaarthouder in de vorm van een grafsteen aan te bieden. Ze vond het zelf wel erg mooi dus we hebben heel veel complimentjes gegeven maar vriendelijk bedankt. Toen kwam ze weer aan tafel met iets wat we mochten hebben. Een thais geluks schelpje. Al met al dus wel een erg lief vrouwtje die het beste met ons voor had. Na het eten een bubbelwijntje en een biertje gescoord en wederom op tijd lekker op ons eigen terrasje gaan zitten. (saai hè) 21-12-2010 Vandaag is de grote dag. De "full moon party". duizenden jongeren die zich bezatten met buckets whisky cola&red bull. 's Ochtens rond 12 uur op de motor gesprongen en naar de Wai san falls gereden. Dit was een teleurstellend stroompje water dus we besloten verder te rijden naar de Paradise Falls (moet wel goed zijn) Bij aankomst was het inderdaad erg mooi alleen een beetje druk. Frisje gedronken in een reggaetentje en besloten morgen hier weer naar toe te gaan voor een ochtend duik (de rest van het eiland heeft dan toch een kater) Na de falls zijn we door gereden naar hat mae haad. Hier kan je over een zandbank naar een klein eilandje lopen genaamd Ko Ma (hoe toepasselijk voor een feesteiland). Helaas was het net hoog water dus dit hebben we ook voor morgen in de planning. Daarna terrasje gepakt aan het strand en weer naar het hotel gescheurd voor een verfrissende duik in ons heerlijke zwembad. Daarna zijn we gaan eten bij Mama Pooh’s Kitchen. Een soort van openlucht restaurantje langs de weg. Mama Pooh zelf kon geen engels dus je moest de nummertjes van de gerechten opschrijven. Toen het eten kwam waren we echt superblij. Het was verreweg het beste eten wat we tot nu toe gehad hebben. Helaas werd Sandy aan het eind nog aangevallen door een kolonie mieren. Ze kwamen gelijk aanrennen met potjes zalf om de pijn een beetje te verlichten. Toen de rekening kwam van €5,75 hebben we besloten dat we hier nog wel vaker een hapje konden gaan eten. Na het eten besloten we om toch naar de Full Moon Party te gaan. Maar eerst nog even uitbuiken op de kamer. Sandy belande bijna in coma maar om tien uur werd ze weer een beetje wakker (ietwat chagrijnig) maar ze had toch nog zin om te gaan. We hadden onze eigen drank mee aangezien de mix-drankjes daar meer geschikt zijn om vuur mee te spugen. 22.30 ging de taxi en om 23.00 kon het feest beginnen. Langs het hele strand van Haad Rin stonden stapels met speakers en iedereen had zijn eigen DJ. Het was dus nogal lastig om lekker te dansen aangezien de beide buren ook in je oor stonden te tetteren. Er waren hele gave vuurshows en vuurwerk. We zijn eerst naar de oostkant van het strand gelopen waarbij we de vele dronken bezoekers moesten ontwijken aangezien ze als een dolle heen en weer aan het rennen waren. Vanaf de kant hebben we het schouwspel even aan zitten kijken en we besloten toen om naar de andere kant te lopen in de hoop dat we een tentje met leuke muziek konden vinden. Echter vond niek alleen een gozer die bijna in coma lag van de drank. Er stonden 6 vrienden omheen en die zeiden allemaal dat het wel goed kwam. De jongen in kwestie lag op zijn rug (erg veilig) dus Niek besloot om hem op zijn zij te leggen. Toen hij na 2 minuten nog geen teken van leven gaf heeft Niek hem samen met een andere jongen naar de EHBO post gebracht. Daar aangekomen (was nogal een klusje) hebben we hem op een bed gelegd en de broeders lieten hem ook gewoon weer op zijn rug liggen. We besloten dat we genoeg gedaan hadden en dat we ons geluk niet op het strand konden vinden. We zijn daarom het dorpje ingelopen en daar op een gezellig terrasje gaan zitten. Hier hebben we de meest bizar geklede mensen zitten bekijken en nog een paar gezellige mensen aan tafel gehad. Rond 03.15 besloten we dat het welletjes was (ja ja Niek word nog wel eens verstandig) en zijn we in een taxi gesprongen met een aantal mensen die dezelfde kant op moesten. 22-12-2010 Vandaag eerst lekker uitgeslapen en daarna op ons dooie gemakje met de motor weer naar het snorkelparadijs gereden. Daar aangekomen eerst geluncht en toen op het strand gaan liggen. Enthousiast met onze snorkelkit het water ingedoken waar we onaangenaam verrast werden. Het wemelde van de mini kwalletjes en het was echt een hel om in het water te zijn. Teleurgesteld van de 2e mislukte snorkelpoging zijn we maar op het strand gaan bakken. Vanuit het niets kwam er een hele lieve hond aangelopen die er nogal dorstig uit zag. Een halve fles water verder was hij weer een beetje bijgekomen en kwam hij er gezellig bij liggen. Na een tijdje wandelde hij weer verder waar hij waarschijnlijk zijn vrienden heeft ingelicht want de volgende stond er alweer. Aan het eind van de dag toen het wat koeler werd hebben we onze beach tennis skills een beetje verbeterd en zijn we weer naar huis gereden waar we wederom in ons heerlijke zwembad hebben gezwommen. Bij het zwembad lagen een aantal katerige zielen die het allemaal later dan 8 uur hadden gemaakt. Alle belevenissen even met elkaar gedeeld en daarna weer naar mama pooh gereden en heerlijk gegeten, filmpje gekeken en lekker gaan slapen. 23-12-2010 We zijn even op pad geweest met de motor en hebben zowaar een boek winkel gevonden met Nederlandse boeken. Voor 200 baht heeft Sandy een twee de hands boek. En wanneer het boek uit is kan hij weer ingeleverd worden en betaal je nog 100 baht voor je boek. Eenmaal terug begon het te regenen en te rgen, regen en nog eens regen ? Ach we mogen eigenlijk niet klagen het is zelfs met regen nog erg warm. 24-12-2010 Vandaag hebben we dan eindelijk eens op het strand kunnen liggen. Ook hebben we de snorkels echt kunnen gebruiken. En we hebben zowaar ook echt vissen, zee-egels en zeekomkommers gezien. En de vissen varieerde van knal groen blauw tot rood en geel. 's Avonds hebben we gegeten bij een restaurant waar je kon BBQen. We moesten een beetje aan de Cobb BBQ’s denken alleen kon je bij deze in het gootje water doen om daar je noodels in de koken. En in het midden kon je je vleesje en visje bakken. Helaas was dit bakplaatje niet zo praktisch omdat hij bol liep dus alles viel minimaal 1 keer in het water. Maar ons etentje is niet in het water gelopen hoor! Hahahah 's avons kreeg Sandy migraine dus die is vroeg gaan slapen en Niek is om de hoek nog wat weze drinken met wat lui uit het resort. We willen iedereen die ons volgt hele fijne kerstdagen wensen. Iedereen fijne feestdagen, veel gezelligheid en veel lekker eten. Heel veel liefs van Niek en Sandy

Linda

Leuke reisverhalen schrijven jullie..leuk om te lezen wat jullie daar allemaal zien en meemaken!:)

Floor

Lieverds!
Leuk jullie verhalen te lezen! En goed te horen dat ze daar betere pizza's hebben broertje ;) Scheelt weer wat scheldbuien ;)

Dikke zoen

JR

Wow, lang en leuk verhaal. De foto's zijn ook geweldig, met schattige kittens hoor.
Ik merk dat jullie ongelofelijk lui zijn!!! (: ga zo door :)

Anouk

Wat leuk allemaal! Hier ligt tot de enkel sneeuw, is alles glad en koud, dus stuur maar wat zon deze kant op ;)
San, je moet trouwens even naar je hotel kijken...hahaha.

Hoop dat jullie een fijne kerst hebben gehad en een mooie oud en nieuw tegemoet gaan.

X

kitty bas en rodin

jullie genieten er goed van. wij genieten ook op onze manier in de sneeuw. leuke foto's. rodin gaat weer oliebollen bakken. we zullen er een paar bewaren.
dikke kus lieverds

Nicole

Wat een heerlijk lang verhaal weer! dat huisje met een hangmat voor de deur klinkt wel heel fijn :D en eten voor 5,75 ook! Weten jullie al waar jullie zijn met Oud & Nieuw? Al knalerwten in huis gehaald? Veel plezier!!
Liefs Nicole

Lucie

Aangezien het bij jullie eerder (of is het nou later?!) 12 uur is... wens ik jullie nu alvast een HAPPY NY!!! Ik ga morgen juttertjes drinken met Herma in de Stoep. Jaloers? Ha ha, enjoy, XX